سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازار کار رشته مامایی

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد بازار کار رشته مامایی با مشاوران مرکز تهران مشاوره تماس حاصل فرمایید.

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن های ثابت 8 صبح تا 12 شب
حتی ایام تعطیل
29 20 70 70 – 021

رشته مامایی یکی از رشته های گروه علوم پزشکی است که به جرات می توان گفت قدمت این رشته به تاریخ بشریت باز می گردد. البته قدمت آن به شکل آموزش عالی به حدود 80 سال پیش برمی گردد. از آن جا که این رشته جزو رشته های پیراپزشکی است، بسیاری از داوطلبان کنکور گروه آزمایشی علوم تجربی علاقه زیادی به این رشته دارند. داوطلبان کنکور تجربی جهت تحقیق و اطلاع از بازار کار رشته مامایی، آینده شغلی رشته مامایی، وضعیت استخدام ماما، اطلاع از تیپ های شخصیتی مناسب شغل مامایی قبل از کنکور و یا زمان انتخاب رشته کنکور سراسری و زمان انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد با مشاوران ما در بخش مشاوره تحصیلی تلفنی مرکز تهران مشاوره تماس می گیرند. به همین دلیل بر آن شدیم تا در این مطلب تحت عنوان “بازار کار رشته مامایی” به طور مفصل به معرفی رشته مامایی و آینده شغلی آن بپردازیم. بنابراین پیشنهاد می کنیم این مطلب را با دقت و تا انتها مطالعه فرمایید. چنانچه پس از مطالعه کامل این مطلب نیاز به راهنمایی های بیشتری احساس کردید، می توانید با مشاوران خبره انتخاب رشته کنکور تهران مشاوره تماس حاصل فرمایید.


رشته مامایی جزو رشته های پیراپزشکی و زیرگروه 1 گروه آزمایشی علوم تجربی می باشد.

حیطه کاری و وظایف ماما

همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، رشته مامایی زیر مجموعه علوم پزشکی است. حیطه فعالیت ماما بسیار گسترده بوده و مسائل مادر و نوزاد را در برمی گیرد. از جمله فعالیت های ماما مشاوره قبل و بعد از بارداری، جنین شناسی، مراقبت های دوران بارداری، زایمان، مراقبت های پس از زایمان، تشخیص و درمان برخی از بیماری های زنان و ارجاع به پزشک متخصص در صورت نیاز، آموزش نحوه تنظیم خانواده و … می باشد. چنانچه شما هم به این رشته علاقه دارید لازم است بدانید که انجام وظایف مذکور با وجود صبر و حوصله، داشتن اعتماد به نفس و توانایی فیزیکی و ذهنی، میزان صبر و حوصله زیاد، داشتن قدرت تصمیم گیری در شرایط سخت، روابط عمومی بالا، توانیی انجام کار تیمی و فردی و … میسر می باشد و افرادی که فاقد موارد مذکور باشند، مطمئنا در این رشته موفقیت زیادی کسب نخواهند کرد.


بازار کار رشته مامایی و آینده شغلی این رشته

احتمالا شما هم شنیده اید که برخی معتقدند رشته مامایی دیگر همچون سابق بازار کار خوبی ندارد، چرا که بیشتر مردم به جای ماما به پزشک متخصص زنان مراجعه می کنند. به نظر شما این نظر تا چه حد درست است؟

به نظر کارشناسان ما این حرف زمانی درست است که فرد توانایی لازم را در زمینه کاری خود نداشته و عوامل دیگری همچون روابط عمومی بالا که نیازمند موفقیت در بازار کار می باشد را دارا نباشد. البته این مسئله که تا حدودی مراجعه به مطب های شخصی ماما در کلان شهرها نسبت به گذشته کاهش یافته است تا حدودی صحت دارد (البته نه تمامی مطب های مامایی) ولی مراجعه به ماما در شهرستان ها و حتی برخی شهرها همچنان رونق گذشته را دارد. به این نکته نیز توجه داشته باشید که در حال حاضر طبق سیاست های اتخاذ شده از سوی وزارت بهداشت، مادران به زایمان طبیعی ترغیب می شوند، بنابراین یک ماما در صورت کار در بیمارستان همچنان بازار کار خوبی خواهد داشت. البته همانطور که اشاره شد این بدان معنا نیست که یک ماما در صورت کار در مطب شخصی بازار کار خوبی نخواهد داشت.

آینده شغلی رشته مامایی

اگر بخواهیم زمینه فعالیت ماما ها و بازار کار رشته مامایی را به صورت مشخص نام ببریم، به زمینه پژوهشی،خدماتی، آموزشی و مدیریتی تقسیم می شود.

فعالیت در زمینه های پژوهشی

  1. تحقیق در زمینه روش های نوین مراقبت های بارداری و زایمان
  2. تحقیق در زمینه روش کنترل جمعیت

فعالیت در زمینه های خدماتی

  1. ماما ها می توانند در بیمارستان ها، مراکز بهداشتی، درمانگاه ها و مطب شخصی به مراجعه کنندگان خدمات ارائه دهند. 
  2. دادن مشاوره به پژوهشگران و مراکز تحقیقاتی

فعالیت در زمینه های آموزشی

  1. تدریس در دانشگاه و مراکز علمی
  2. سرپرستی دانشجویان مامایی که دوره کارآموزی خود را می گذرانند.

فعالیت در زمینه های مدیریتی

اشتغال به کار در پست های مدیریتی مراکز بهداشتی و درمانی

آینده تحصیلی رشته مامایی

افرادی که در مقطع کارشناسی رشته مامایی تحصیل کرده اند، می توانند در آزمون کارشناسی ارشد مامایی، ژورنالیسم پزشکی، مشاوره در مامایی، اکولوژی انسانی، نانوتکنولوژی پزشکی، مدیریت خدمات بهداشت درمانی، ژنتیک انسانی، علوم تغذیه، علوم تشریحی، مهندسی پزشکی، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، آموزش بهداشت، تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی، رشته انفورماتیک پزشکی، علوم بهداشتی در تغذیه، زیست فناوری پزشکی، ارزیابی فناوری سلامت، فیزیولوژی، آموزش پزشکی، برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، اقتصاد بهداشت، سلامت سالمندی، اپیدمیولوژی، رفاه اجتماعی، تاریخ علوم پزشکی، فناوری اطلاعات سلامت و آمار زیستی شرکت نمایند. ضمنا در مقطع دکتری نیز می توانند در رشته های بسیار متنوعی همچون ؛ کلیه گرایش های زیست شناسی وزارت علوم، دکتری رشته های مامایی، آموزش پزشکی، انفورماتیک پزشکی، سلامت در بلایا و فوریت ها، بیولوژی تولید مثل، بهداشت باروری، سالمند شناسی، فیزیولوژی، سلامت و رفاه اجتماعی، اپیدمیولوژی، گفتار درمانی، و مددکاری اجتماعی که همگی رشته های وزارت بهداشت هستند، ادامه تحصیل دهند. البته لازم به ذکر است که ورود به برخی از رشته های مذکور دارای شرایطی است که در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران بخش مشاوره تحصیلی تلفنی مرکز تهران مشاوره تماس بگیرید.


چارت تحصیلی رشته مامایی در مقطع کارشناسی

لیست دروس دانشجویان رشته مامایی در مقطع کارشناسی به شرح جدول ذیل می باشد:

دروس عمومی

ادبیات فارسی – زبان عمومی – یک درس از دروس اخلاق اسلامی – تربیت بدنی 1 و 2 – یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی – یک درس از دروس انقلاب اسلامی – یک درس ازدروس تاریخ وتمدن اسلامی – دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام

دروس تخصصی

اصول‌ تغذیه‌ مادر و کودک‌، تاریخ‌، اخلاق‌ و مقررات‌ پزشکی، جنین‌ شناسی، مقررات‌ پزشکی قانونی، ژنتیک‌، بارداری و زایمان‌، کارآموزی بارداری و زایمان‌، آزمایش های کاربردی در مامایی، نوزادان‌، کارآموزی نوزادان‌، بیماری های کودکان‌، نشانه‌ شناسی و معاینات‌ فیزیکی، فیزیوپاتولوژی بیماریهای داخلی جراحی و عفونی، کارآموزی بیماری های داخلی و جراحی، بهداشت‌ مادر و کودک‌ و خانواده‌، کارآموزی بهداشت‌ مادر و کودک‌ و خانواده‌، تغذیه‌ درمانی مادر و کودک‌، روانپزشکی در مامایی، رادیولوژی، سونوگرافی و الکتروفیزیولوژی در مامایی و زنان‌، اصول‌ مدیریت‌ و کاربردهای آن‌ در مامایی، بی حسی و بیهوشی و احیا در مامایی، بیماری های زنان‌ و ناباروری، اختلال‌ عمل‌ جنسی و آموزش‌ مشاوره‌ آن‌، کارآموزی بیماریهای زنان‌، پایان‌نامه‌.

دروس اصلی

زبان‌ تخصصی، آسیب‌ شناسی اختصاصی و عمومی، اصول‌ خدمات‌ بهداشتی جامعه‌ و آموزش‌ بهداشت‌، داروشناسی، آمار حیاتی و روش‌ تحقیق‌، روانشناسی، اصول‌ اپیدمیولوژی و مبارزه‌ با بیماریها، اصول‌ و فنون‌ پرستاری و مامایی و روش‌ اطاق‌ عمل‌ و زایمان‌،.

دروس پایه

میکروب شناسی و انگل شناسی – سلول شناسی و بافت شناسی – تشریح – فیزیولوژی – ایمنی شناسی – بیوشیمی


 

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد بازار کار رشته مامایی با مشاوران مرکز تهران مشاوره تماس حاصل فرمایید.

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن های ثابت 8 صبح تا 12 شب
حتی ایام تعطیل
29 20 70 70 – 021

سوالات خود را در قسمت دیدگاه، با مشاوران ما در میان بگذارید…

منبع :بازار کار رشته مامایی